WhatsApp: 0753.30.40.50

Servicii funerare București sector 1, Baneasa, Aviatorilor, Cismigiu, etc

Deservim servicii funerare sector 1 in cel mai scurt timp de la deces, ajungem usor in toate zonele mentionate:

  • Servicii funerare Aviatorilor
  • Servicii funerare Baneasa
  • Servicii funerare Bucuresti Noi
  • Servicii funerare Piata Domenii
  • Servicii funerare Gara de nord
  • Servicii funerare Floreasca
  • Servicii funerare Piata Romana
  • Servicii funerare 1 Mai
  • Servicii funerare Dinicu Golescu
  • Servicii funerare Berzei
  • Servicii funerare Casin
  • Servicii funerare Ion Campineanu
  • Servicii funerare Bazilescu
  • Servicii funerer Calea Plevnei
  • Servicii funerare Piata Victoriei
  • Servicii funerer Calea Grivitei
  • Servicii funerare Dorobanti
  • Servicii funerare Magheru
  • Servicii funerare Cismigiu
  • Servicii funerare piata Amzei
  • Servicii funerare Iancu de Hunedoara
  • Servicii funerare Primaverii
  • Servicii funerare Casin
  • Servicii funerare Jiului
  • Servicii funerare Expozitiei
  • Servicii funerare Nicolae Caramfil
  • Servicii funerare Bulevardul Turda
  • Servicii funerare calea Floreasca

Tradiții și obiceiuri la înmormântare

Oamenii, dar, în speță românii, păstrează cu tărie majoritatea obiceiurilor È™i tradiÈ›iilor pe care le-au moÈ™tenit din moÈ™i strămoÈ™i. Dar cele legate de înmormântare È™i moarte, parcă sunt si mai bine conservate È™i respectate decât altele.

Semne prevestitoare ale morții

traditii inmormantare

În comunitatea tradiÈ›ional românească, oamenii cred că moartea este prevestită prin semne. Printre acestea se numărau È™i căderea unei oglinzi sau a icoanei, cântecul cucuvelei, urletul câinilor, găina care cânta cocoÈ™eÈ™te, căderea stelelor sau anumite vise.

Astfel, a rămas în memoria colectiv românească È™i faptul că atunci când se aude cântatul cucuvelei e semn de moarte, dar tot semn de moarte este È™i atunci când pasărea vine ÅŸi Å£i se aÅŸează pe casă ori pe ÅŸură, ori pe pleznicar ÅŸi începe a cânta. Acest ritual al cucuvelei vesteÈ™te faptul că cineva din apropierea locului în care a cântat va muri.

Tot un semn prevestitor sau mai degrabă de ghicit este È™i atunci când îÅ£i cântă cucu în  faţă. La această întâlnire îl întrebi pe cuc câÅ£i ani îÅ£i mai dă ÅŸi zici: Cucule, câÅ£i ani îmi dai? Åži dacă cucul cântă o dată înseamnă că nu mai ai mult de trăit.

Bătrânii susÈ›in că È™i visele sunt semne prevestitoare ale morÈ›ii. Spre exemplu dacă visezi că-È›i cad  dinÅ£ii ÅŸi sângerezi ÅŸi-Å£i pare rău de ei, dacă visezi morminte, gropi, arături, surpări, râuri cu noroi, haine negre, ape tulburi, case dărâmate, prune, păduchi, animale sălbatice sau cai care se îndreaptă spre tine, atunci este semn rău.

Dacă visezi struguri negri atunci e semn de moarte ÅŸi semn că vei plânge mult. Dacă visezi că o persoană care a murit te cheamă la ea, înseamnă că e un semn rău. Dar, în acest caz, visul mai poate prevesti È™i  multă ploaie.

Practici care ușurează moartea

În unele părÈ›i ale țării încă se mai practică astfel de obiceiuri legate de momentul în care o persoană începe să agonizeze.

Spre exemplu, când un om agonizează la pat È™i niciun leac sau niciun medicament nu-l mai ajută, familia cheamă apreotul pentru a-i face o slujbă È™i un maslu pentru a-l ajuta să nu se mai chinue. De asemenea, preotul îl va spovedi È™i-l va împărtăși pentru a păși pe lumea cealaltă cu păcatele iertate. Un alt obicei legat de această trecere este È™i acela că atunci când vine preotul să-i facă maslu îl pune pe bolnav să deschidă Evanghelia: dacă crucea-i neagră atunci omul moare ÅŸi dacă-i cruce roÅŸie mai are mult de agonizat.

Dacă nu sunt semne de vindecare atunci un membru al familiei merge cu o faţă de masă la ÅŸapte femei bătrâne, ÅŸapte văduve care fac închinăciuni pe faÅ£a de masă ÅŸi câte trei mătănii. AcelaÅŸi lucru îl face ÅŸi preotul ÅŸi după aceasta cu faÅ£a de masă se învăluie bolnavul.

Obiceiuri de înmormântare

În momentul în care o persoană apropiată trece în lumea cealaltă, membri familiei trebuie să respecte anumite obiceiuri È™i tradiÈ›ii. În cultura românească, acestea încă se mai păstrează, în special în localitățile rurale.
Astfel, în clipa în care omul moare, persoana de lângă el aprinde o lumânare pe care o pune la capul decedatului. Mai apoi, răposatul trebuie spălat cu apă curată, stropit cu agheasmă È™i îmbrăcat în haine curate. I se leagă maxilarul, dar È™i mâinile È™i picioarele. Până când se cumpără sicriul È™i se aranjează, mortul trebuie aÈ™ezat fie pe pat, fie pe suportul adus de la Biserică. În unele părÈ›i ale țării, se obiÈ™nuieÈ™te ca înainte ca trupul decedatului să fie pus înăuntru, sicriul trebuie înconjurat de trei ori cu un recipient care conÈ›ine tămâie. Conform datinilor populare, acest lucru se face pentru ca spiritele rele să fie alungate.

De asemenea, un alt obicei popular respectat È™i în zilele noastre este È™i cel legat de punerea câtorva bănuÈ›i în mâinile persoanei decedate, pentru ca acesta să poată plăti vămile prin care-i va trece sufletul. După credinÈ›a unora, acesta ar fi un obicei păgân, motiv pentru care în unele zone ale țării, cum ar Transilvania, nu se respectă un astfel de obicei. AceÈ™tia consideră că orice obiect are decedatul în mână sau în buzunare va duce la îngreunarea sufletului său, prelungindu-i astfel călătoria spre Ceruri.

Tot datina spune că în sicriu se mai pot aÈ™eza È™i obiecte precum pieptene, oglindă sau ac È™i ață, numai că, majoritatea creÈ™tinilor îl consideră È™i pe acesta un obicei păgân. Unii bătrâni consideră că este păcat ca mortul să fie pieptanat, fardat sau să i se taie unghiile, deoarece acestea sunt obiceiuri necreÈ™tineÈ™ti. Totusi, pe pieptul acestuia se pune o icoană sfinÈ›ită în prealabil, în timp ce mâinile trebuie să îi fie încruciÈ™ate pe piept, loc unde i se pune o cruce.

În ceea ce privÈ™ete vizitele pe care le primeÈ™te familia îndurerată, cei care trec pragul casei nu vor saluta cu ”bună ziua sau bună seara”, cu vor spune ”Dumnezeu să îl ierte!”, expresie văzută atât ca o formă de rugăciune scurtă, cât È™i ca  o formă de salut în astfel de momente.

Seara, apropiaÈ›ii È™i cunoscuÈ›ii se adună în jurul sicriului la ceea ce se numeÈ™te priveghi. În momentul în care ceasul arată miezul nopÈ›ii, aceÈ™tia sunt serviÈ›i cu mâncare È™i băutură, după care încep să se retragă. Membrii familiei trebuie să rămână pe întreg parcursul nopÈ›ii, având grijă ca lumânările să fie mereu aprinse. În unele locuri se obiÈ™nuieÈ™te ca È™i becurile din casă să fie lăsate aprinse.

Deasupra uÈ™ii de la intrarea în casă se obiÈ™nuieste să se pună o pânză  de culoare neagrăpe care să fie inscripÈ›ionat numele persoanei decedate, data naÈ™terii È™i cea a decesului. Aceasta trebuie păstrată în acel loc pentru 40 de zile, însă, de obicei, steagul este luat după ziua înmormântării.

Timp de 40 de zile rudele apropiate ale persoanei decedate sunt obligate să poarte doliu, adică să se îmbrace în negru. În cazul bărbaÈ›ilor, aceÈ™tia nu au voie să se bărbierească în acest timp. Unele persoane poartă doliu chiar È™i un an de zile.

În unele regiuni din È›ară, bocetele sunt o manifestare care semnificărespect pentru persoana decedată. În trecut, se obiÈ™nuia ca familia îndurerată să angajeze o bocitoare. În alte regiuni, însă, bocetul este o formă egoistă de manifestare, considerându-se că cei care plâng, suferă pentru ei, care au rămas, în loc să se bucure de faptul că decedatul ajunge în Ceruri, adică va cunoaÈ™te deja viaÈ›a veÈ™nică.

De asemenea, în momentul în care coloana funerară se îndreaptă înspre cimitir, în calea mortului se pun pe post de punte diverse obiecte, obiecte ce sunt date mai apoi de pomană celor mai nevoiaÈ™i.


Ce superstiții legate de înmormântare se mai întâlnesc?

În unele zone din È›ară, se obiÈ™nuieÈ™te ca toate oglinzile din casa în care este È›inut mortul să fie acoperite cu textile de culoare albă, pentru a împiedica situaÈ›ia în care sufletul persoanei decedate să intre în oglinzi È™i să rămână captiv. Mai mult, nu este permis să priveÈ™ti în oglindă atât timp cât sicriul este în casă deoarece vei fi următorul care va muri.

Tot un superstiÈ›iu este È™i cel legat de faptul că în casă nu trebuie să fie niciun lacăt încuiat. Se crede că sufletul decedatului va rămâne încuiat, È™i îl va  împiedica să ajungă la porÈ›ile Raiului.

Există È™i superstiÈ›ia conform căreia, pentru a nu suferi un deces în familie, nu trebuie să ieÈ™i niciodată din biserică înaintea sicriului. De asemenea, femeile decedate nu trebuie îmbrăcate în negru. Dacă acestea vor purta culoarea negru, ele se vor transforma în strigoi È™i vor bântui casa.

În ceea ce priveÈ™te îmbrăcămintea persoanei decedate, mortul trebuie să poarte neapărat o pereche de pantofi noi. În schimb, cei care participă la înmormântare, nu prea au voie să poarte încălțăminte nouă.

ADRESA:

D, Bulevardul Uverturii 126, Bucure?ti 060274

TELEFON:
SOCIALIZARE:
GOOGLE+ LOCAL:

Cand nu stii ce ai de facut apelezi la servicii specializate

Anumite lucruri nu le cunoastem exact asa cum...

Repatriere in baza politei de asigurare

Despagubire in caz de accident in strainatate...

Importanta imbalsamarii decedatului

Imbalsamarea reprezinta un proces care a fost...

Ce este moartea din punct de vedere religios

Conform Bisericii moartea reprezinta un fenomen...

Ajutorul de inmormantare majorat 2018

Ajutorul de inmormantare majorat din nou in anul...

Copyright 2012 - 2020 Funerare Rainbow Dorobantu Toate drepturile rezervate

Dorobantu Funerare Rainbow este marca inregistrata conform OSIM certificat nr. 136802

Termeni si conditii

GDPR

ANPC

Metode de plata în magazin:
metode de plata rainbow dorobantu webprodesign

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?