WhatsApp: 0753.30.40.50

Moartea – un proces natural in viata noastra

Daca nu vorbim despre moarte si funerare:
– Se poate crea tensiune intre oameni, chiar daca in general acele persoane sunt destul de apropiate
– Exista riscul ca frica, tristetea, singuratatea si anxietatea sa se intensifice.

Daca nimeni nu aduce in discutie subiectul mortii, nu poti sti daca persoana care moare intelege cu adevarat situatia. Poate fi greu sa stii ce sa spui iar acest lucru poate crea anumite bariere de comunicare. In general cei care mor stiu de ce se intampla acest lucru. Dar ei pot evita acest subiect ca sa nu va simtiti incomod. Sau poate le este teama ca daca vor vorbi despre moarte cu dumneavoastra nu veti putea intelege unele lucruri, nu veti putea face fata si in cele din urma ii veti abandona.
Cum sa vorbesti cu cineva care este pe moarte?

O persoana care sufera de cancer si stie ca o sa moara poate sa nu aiba puterea sa vina direct si sa va spuna ca este speriata sau ca vrea sa vorbeasca despre moarte si despre sentimentele pe care le are in fata acesteia. In schimb puteti urmari anumite semne care va arata ca acea persoana isi doreste sa discute despre acest lucru. De exemplu, persoana care se afla aproape de moarte poate spune: “Ei, cred ca sfarsitul meu este aproape” sau “totul pare sa ajunga la sfarsit”. Sau pot face o aluzie care sa va dea de gandit ca sunt ingroziti de moarte.

Poate fi tentant sa inchideti acest subiect si sa le raspundeti evitand continuarea discutiei pe aceasta tema: “Oh, totul o sa fie bine, trebuie doar sa asteptam si sa vedem” sau “hai nu vorbi asa – lucrurile se vor rezolva”. Este bine ca persoana respectiva sa stie ca sunteti dispus sa vorbiti si sa ascultati. Cei care se afla pe patul de moarte se pot simti speriati ca vor fi lasati sa moara singuri, fara ca cineva sa-i asculte sau sa aiba grija de ei.

E important sa le permitem sa vorbeasca despre moarte si despre ce simt cu adevarat in fata acesteia. Nu schimbati subiectul, chiar daca unul dintre voi incepe sa planga. Plansul este o reactie foarte normala si poate ajuta la eliberarea sentimentelor si emotiilor. Ascutati cu atentie persoana suferinda chiar daca spune acelasi lucru de mai multe ori -acest lucru e normal cand oamenii trec prin astfel de situatii emotionale.

Pentru pompe funebre/ servicii funerare accesati Funerare Ieftine


Copyright 2012 - 2020 Funerare Rainbow Dorobantu Toate drepturile rezervate

Dorobantu Funerare Rainbow este marca inregistrata conform OSIM certificat nr. 136802

Termeni si conditii

GDPR

ANPC

Metode de plata n magazin:
metode de plata rainbow dorobantu webprodesign

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?