WhatsApp: 0753.30.40.50

Despagubire in caz de accident in strainatate

Prin asigurarea medicala de catre o persoana numita la randul ei Asigurat, firma asiguratoare acopera diverse costuri cauzate de:

  • urgente medicale produse pe perioada de valabilitate a contractului de asigurare pentru care ramburseaza contravaloarea: cheltuielilor medicale suferite de asigurat pe perioada de valabilitate a contractului de asigurare, in care acesta se afla in strainatate sau a cheltuielilor de repatriere medicala pe perioada de valabilitate a contractului de asigurare in care acesta se afla in strainatate.
  • decesul persoanei asigurate ca urmare a unui accident sau ca urmare a unei imbolnaviri neasteptate, in perioada de valabilitate a contractului de asigurare, in timpul calatoriei in afara granitelor teritoriale ale Romaniei, si atestat prin certificatul constatator al decesului, eliberat de organul competent pentru care ramburseaza cheltuieli de repatriere a corpului neinsufletit.

repatriere decedati europaRepatrierea presupune transportul funerar international al persoanei asigurate in Romania si poate fi repatriere medicala sau repatriere in caz de deces. Procedura de repatriere decedati presupune asigurarea transportului corpului neinsufletit al persoanei asigurate pana la adresa sa de resedinta, daca asiguratul a decedat in timpul perioadei asigurate sau transportul acesteia pana la un spital/clinica medicala corespunzatoare cazului medical ivit sau la o unitate medicala apropiata de resedinta sa, daca necesita continuarea serviciilor de asistenta medicala.

Repatrierea medicala presupune repatrierea la adresa de resedinta a persoanei asigurate, daca acesta nu se poate deplasa ca urmare a producerii unui risc asigurat, serviciu ce va fi organizat de serviciul de asistenta pus la dispozitie de firma de asigurari. Momentul in care se va efectua repatrierea si mijlocul de transport prin care se va efectua aceasta se va decide de catre medicul currant si echipa medicala, repatrierea urmand a se va efectua imediat ce acestia decid ca pacientul poate calatori. De asemenea, in cazul in care persoana asigurata este spitalizata si necesita interventie chirurgicala, iar aceasta poate fi amanata pentru cateva zile, daca in perioada respectiva este posibila repatrierea din punct de vedere organizatoric, atunci asiguratul va fi transportat in vederea efectuarii interventiei chirurgicale in tara in care acesta are domiciliul/resedinta (valabil pentru tari apartenente la Uniunea Europeana). Persoana asigurata va suporta costurile medicale de urgenta din strainatate, precum si pe cele aferente repatrierii. Astfel, in caz de repatriere, persoanei asigurate i se poate asigura continuarea tratamentului in tara unde isi are domiciliul/resedinta sau costul acestuia in tara respectiva, corespunzator cazului medical survenit.

Repatriere in caz de deces presupune repatrierea corpului neinsufletit al persoanei asigurate pana la resedinta / domiciliul acestuia (numai pentru tari apartenente Uniunii Europene) ca urmare a decesului survenit in urma producerii unui risc asigurat, in perioada de valabilitate a Politei, repatriere  ce va fi realizata de catre serviciul de asistenta pus la dispozitie de firma de asigurari sau de catre familia persoanei decedate, cu acordul scris al Asiguratorului. In cazul in care repatrierea este organizata de catre familie, cheltuielile de repatriere se vor despagubi ulterior pe baza documentelor prezentate de catre familia persoanei asigurate.

Firma de asigurari sau serviciul de asistenta al asiguratorului sunt cei care stabilesc modalitatea si data de repatriere, precum si restul detaliilor necesare, in baza reglementarilor sanitare in vigoare. Firma de asigurari este cea care acopera cheltuielile privind serviciile de asistenta in caz de deces al persoanei asigurate, daca decesul survine in urma unui eveniment asigurat precum accident sau imbolnavire imprevizibila. Daca perioada necesara pentru acordarea serviciilor de asistenta se prelungeste dupa ce perioada asigurata a expirat, persoana asigurata va beneficia de asistenta conform conditiilor specificate in contractual incheiat cu firma de asigurari, pana la incheierea repatrierii acestuia, in limita sumei asigurate.

Valoarea riscurilor asigurate precum si tipul acestora depind de firma de asigurari si de pachetul ales in momentul in care s-a efectuat asigurarea. In momentul in care doriti sa optati pentru achzitionationarea unei asigurari medicale de calatorie, trebuie sa cititi cu foarte mare atentie clauzele generale contractuale, astfel incat sa cunoasteti toti termenii contractuali, precum si serviciile asigurate de asiguratorul respectiv.


Copyright 2012 - 2020 Funerare Rainbow Dorobantu Toate drepturile rezervate

Dorobantu Funerare Rainbow este marca inregistrata conform OSIM certificat nr. 136802

Termeni si conditii

GDPR

ANPC

Metode de plata Ón magazin:
metode de plata rainbow dorobantu webprodesign

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?