WhatsApp: 0753.30.40.50

În trecut când un sătean murea la înmormântare participa toată comunitatea. Înștințarea se făcea prin trasul clopotului la biserică. Sunetul clopotului era anunțul că o persoană a trecut în lumea de apoi.

Pomana mortului se face pentru sufletul mortului. Masa care se organizează după înmormântare este o masa de pomană pentru cei prezenți.

La organizarea mesei de pomană participau familia cât și ajutoare din sat.

În zonele urbane tradiția este deja înlocuită cu pachete de mâncare sau mese organizate în mod profesional de către firmele care oferă servicii funerare de calitate.

Pomenirea mortului

Pomenirea mortului se făcea încă din vechi timpuri cu mese sau pomeniri care se împărțeau și după 6 săptămâni și la un an după moarte.

Toate lucrurile oferite ca pomană, mâncarea și băutura erau întâi binecuvântate și după aceea erau oferite.

Pomenirea mortului începea încă după a treia zi și acest lucru continua în fiecare an până la 7 ani de la moarte. Calculul se făcea din momentul morții.

Calculul pomenirilor are legătură și cu fazele prin care trece corpul pentru a se descompune. Alții consideră că aceste pomeniri sunt legate de credințele populare cu privire la vămile văzduhului prin care trebuie să treacă sufletul până ajunge în rai.

Pomenirea mortului se face întotdeauna cu parastase și liturghii, de unde nu lipsesc colacii, coliva și vinul. Pomenirea este însoțită de mese și pomeni care sunt împărțite și oferite pentru sufletul mortului.

Pomenile în tradiția populară nu se organizează în orice zi, acestea sunt făcute în special doar joia, sâmbăta și duminica.

Pomana sub formă de mese și alte daruri se fac pentru cei vii ca simbol pentru sufletul plecat din lumea celor vii.

Un ajutor în momentele cele mai grele pentru organizarea înmormântarii este de mare folos.

Serviciile funerare din sectorul 4 și serviciile funerare din sectorul 2 sunt alături de clienții care trec prin aceste etape ale vieții. Echipa noastră oferă servicii de calitate într-un mod profesional.

Echipa noastra de pompe funebre oferă transport în București. Toate serviciile oferite de echipa noastră de pompe funebre sector 4 și 2 sunt la prețuri avantajoase.


Copyright 2012 - 2020 Funerare Rainbow Dorobantu Toate drepturile rezervate

Dorobantu Funerare Rainbow este marca inregistrata conform OSIM certificat nr. 136802

Termeni si conditii

GDPR

ANPC

Metode de plata n magazin:
metode de plata rainbow dorobantu webprodesign

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?