WhatsApp: 0753.30.40.50

Familiile care se confrunta cu un deces al unui membru sunt obligate sa asigure inmormantarea, respectiv inhumarea sau incinerarea persoanelor decedate. Acestea trebuie realizate conform normelor legislative.

Inhumarea/Incinerarea persoanelor decedate se face numai pe baza certificatului de deces eliberat.

In cazul persoanelor decedate in alte localitati, situate la o distanta mai mare de 30 km de cea in care urmeaza sa aiba loc inhumarea, pentru inhumare sunt necesare atat certificatul de deces, cat si avizul sanitar de transport, care se elibereaza de catre directia de sanatate publica judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti.

Este interzisa inhumarea persoanelor neidentificate, respectiv a persoanelor carora nu li s-a emis certificat de deces si adeverinta de inhumare/incinerare.

Persoanele decedate pot fi depuse inainte de inhumare in salile de ceremonii funerare cu sicriul inchis sau cu capacul sicriului deschis; in situatia in care familia opteaza pentru expunerea cu capacul sicriului deschis, aceasta se realizeaza numai pe baza certificatului de imbalsamare/tanatopraxie.

Persoanele decedate din cauza unor boli contagioase vor putea fi depuse in salile de ceremonii funerare numai cu avizul directiei de sanatate publica judetene, eliberat conform metodologiei de incadrare a riscului infectios.

Exhumarea/Deshumarea persoanelor decedate se realizeaza conform prevederilor legale.

Deshumarea se poate face inainte de 7 ani de la data inhumarii, cu avizul directiilor de sanatate publica, dupa implinirea termenului de un an de la data inhumarii si numai in perioada 1 noiembrie-31 martie, pe baza avizului sanitar eliberat de catre directiile de sanatate publica in scopul reinhumarii persoanei decedate in alt loc de inhumare.

Exhumarile/Deshumarile si reinhumarile se fac de catre administratiile cimitirelor, in prezenta familiei persoanei decedate sau a unui reprezentant al acesteia si a administratorului cimitirului, cu respectarea normelor sanitaro- antiepidemice.

In cazul exhumarilor dispuse de parchet sau de instanta judecatoreasca, la reinhumare este obligatorie prezenta reprezentantului acesteia.

Pentru a preveni riscurile ce pot aparea in timpul transportului si inhumarii, sicriele vor putea fi comercializate numai insotite de certificat de conformitate emis de catre producator si vor indeplini urmatoarele conditii: rezistenta la manevre mecanice; sistem de inchidere etans; confectionate din materiale biodegradabile, cu o grosime minima de 18 mm; nu fie tratate cu produse biocide si produse clasificate ca periculoase; confectionate din materiale care nu contin compusi pe baza de clor, cauciuc, metale grele si aliajele acestora (plumb, mercur, cadmiu, crom, nichel, arsen, molibden si mangan).

Transportul persoanelor decedate de la locul decesului si pana la locul efectuarii manevrelor de ingrijiri mortuare se realizeaza numai de catre prestatorii de servicii funerare. Transportul decedatului in aceasta etapa se poate realiza numai cu autovehicule speciale de transport mortuar, autorizate.

Transportul persoanelor decedate in vederea inhumarii de la locul unde corpul defunct este pastrat (domiciliu, capela si altele asemenea) pana la locul inhumarii se realizeaza numai de catre prestatorii de servicii funerare, in conditiile prezentelor norme. Transportul decedatului in aceasta etapa este conditionat de prezenta documentelor de deces emise de catre autoritatea publica locala, cu autovehiculele destinate transportului persoanelor decedate.

Transportul international al persoanelor decedate se face pe baza unui pasaport mortuar,; pentru cadavrele care sunt transportate din tara in strainatate, pasaportul mortuar se elibereaza de catre directia de sanatate publica din judetul unde s-a produs decesul sau exhumarea/deshumarea in baza certificatului de deces si a certificatului de imbalsamare.


Copyright 2012 - 2020 Funerare Rainbow Dorobantu Toate drepturile rezervate

Dorobantu Funerare Rainbow este marca inregistrata conform OSIM certificat nr. 136802

Termeni si conditii

GDPR

ANPC

Metode de plata Ón magazin:
metode de plata rainbow dorobantu webprodesign

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?