WhatsApp: 0753.30.40.50

Cum ar trebui sa scriem un mesaj de condoleante

Moartea unei persoane dragi este un moment dureros, fie că este un prieten drag, un cunoscut sau un membru al familiei trebuie să îţi exprimi cu sinceritate condoleanţele.

Mesajele de condoleanțe te pot pune în dificultate atunci când trebuie să le formulezi. Un mesaj de condoleanţe trebuie să fie sensibil, concis şi să transmită sinceritate.

Pentru a scrie sau formula mesaje de condoleanţe trebuie urmate câteva reguli de bază. Prin mesajul de condoleanţă se transmite cu sinceritate părerea de rău şi simpatia făţă de familia îndoliată şi pentru persoana decedată.

În primul rând, un mesaj de condoleanţe bine formulat trebuie să fie scurt, la obiect, să fie scris cu atenţie și nu trebuie să conțină expresii exagerate care pot supăra familia.

Prima regulă este să se respecte credinţa şi religia celui decedat şi a familiei îndoliate pentru a ştii cu exactitate cum să formulezi mesajul şi ce vei transmite prin cele spuse sau scrise.

Într-un mesaj de condoleanţe se poate menţiona şi o amintire plăcută, chiar amuzantă pe care ai avut-o cu persoana decedată.

Mesajul scris de condoleanţe trebuie să conţină cu exactitate numele şi prenumele complet al expeditorului, aceasta este o regulă de etichetă deoarece cel care primeşte mesajul va ști cine este persoana care îi transmite gândurile sale de simpatie și părere de rău.

Un mesaj de condoleanţe, fie că este scris sau transmis verbal, nu va conţine niciodată acuze sau mesaje jignitoare la adresa persoanei decedate, acest lucru este de bun simţ atât faţă de familia mortului, dar şi față de amintirea celui care a încetat din viaţă. Nu se va menţiona nici faptul că mortul datorează bani sau anumite lucruri, nu este atunci momentul potrivit pentru a rezolva astfel de probleme.

Scrisorile, mesajele sau chiar email-urile de condoleanţe sunt ceva personal. Primul lucru menţionat într-un mesaj de condoleanţe este numele persoanei la care se adresează mesajul.

Câteva exemple pentru a începe un mesaj de condoleanţe sunt :

Dragă….

Prietenul meu drag…

Cea mai dragă…

Dragă verişoară…

Dragă doamnă/domnule…

Dragă mătuşă/unchiule…

Mesajele de condoleanţă formale adresate persoanelor mai puţin familiare se pot scrie:

Vă rugăm primiţi din partea noastră condoleanţele sincere pentru pierderea iubitului…

Suntem alături de voi în acest timp de durere…

Suntem alături de voi în rugăciune şi gânduri în cel mai greu moment…

Nu putem exprima în cuvinte cât de trist este să auzim vestea despre pierderea celui drag…

Alte exemple de mesaje de condoleanţe transmise în numele mai multor persoane, a familiei, a colegilor, a comunităţii se pot forma astfel, după următoarele modele:

Cele mai frumoase amintiri petrecute alături de … să vă ajute să depăşiţi acest moment de tristeţe. A fost un prieten pentru toţi, ne vom aminti mereu de el cu drag.
Sincerele noastre condoleanţe pentru pierderea celui drag ….. Dumnezeul să îl binecuvinteze pe el şi pe ţoţi cei care trec prin acest moment dureros.
În numele colegilor, primiţi cele mai profunde condoleanţe. … va rămâne mereu colegul/a nostru/ă în inimile noastre.
Ne este foarte greu să auzim despre moartea … erau un om minunat. Cu toţii regretăm acest lucru şi simţim tristeţea pierderii lui/ei.

Încheierea mesajului de condoleanţă este la fel de importantă.

Mesajele se pot încheia după următoarele exemple :

Cu simpatie şi respect,

Cu multă dragoste şi simpatie,

Dumnezeu să vă binecuvinteze în acest moment,

Gândurile şi rugăciunile noastre să fie cu voi.

Pentru cei care folosesc platformele de socializare de pe internet, precum: Facebook, Twitter sau emailuri, mesajele de condoleanţe se pot transmite după următoarele modele.

Primeşte condoleanţele noastre sincere în acest moment dureros,

Rugăciunile mele sunt alături de familia ta,

Ne gândim la tine în acest moment dificil,

Dumnezeu să vă ofere mângâiere în cel mai dureros moment,

Îmi pare rău să aud despre vestea…

 

Deşi este greu să transmiţi mesaje de condoleanţe, gândeşte-te că mesajul tău sincer transmis este un adevărat sprijin şi o încurajare pentru persoana care trece prin acest moment durerors.

Servicii funerare complete, pompe funebre cu program non-stop. Sunati-ne oricand la 0753.30.40.50


Copyright 2012 - 2020 Funerare Rainbow Dorobantu Toate drepturile rezervate

Dorobantu Funerare Rainbow este marca inregistrata conform OSIM certificat nr. 136802

Termeni si conditii

GDPR

ANPC

Metode de plata n magazin:
metode de plata rainbow dorobantu webprodesign

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?