WhatsApp: 0753.30.40.50

Decesul unei persoane dragi aduce cu sine o serie de obiceiuri ce trebuie respectate, unul dintre acestea fiind si depunerea de coroane funerare la mormantul persoanei respective. Desi pare ca fiind ceva facut dintotdeauna, acest obicei destinat sa arate regretul fata de plecarea in nefiinta a persoanei dragi, a devenit o traditie recent, la sfarsitul secolului XIX – inceputul secolului XX. La inceput, aceste coroane funerare erau depuse doar la mormintele eroilor nationali, insa incet, incet au devenit un obicei practicat la fiecare inmormantare, a oricarui persoane decedate, insotind-o pe aceasta pe ultimul drum sub forma de cortegiu funerar.

Traditiile

Cum este si normal, difera de la o zona la alta, astfel incat inaintea aparitiei coroanelor funerare, care acum sunt nelipsite de la orice inmormantare, se obisnuia asa numitul “obicei al bradului”, care era impodobit in curtea casei celui decedat in ziua mortii sale drept semn ca acolo se afla o persoana decedata. Acest obicei era mai mult utilizat la sate, in unele zone inca folosindu-se aceasta varianta. Coroanele funerare, folosite la inmrmantari sunt alcatuite din crengi de brad impodobite cu flori, existand insa si coroane mult mai deosebite care sunt alcatuite numai din flori, pentru un efect vizual mult mai impresionanant, desi semnificatia este aceeasi.

Alegerea coroanelor funerare

Desi de multe ori tindem sa alegem o coroana funerara dupa felul in care arata, raportat la cat de frumoasa, colorata sau masiva pare, iata ca florile cu care este impodobita chiar conteaza. Acestea transmit anumite sentimente catre decedat si familia acestuia, fiecare tip de floare reprezentand o anumita starea sufleteeasca. De multe ori tindem sa alegem coroane formate din flori care ne plac noua, insa este de preferat sa alegem acele flori care stim ca persoanei decedate i-au placut, de preferabil flori natural, nu artificiale, flori care sa semnifice ceva.

Potrivite ca si flori sunt trandafirii rosii care semnifica dragoste sincera, trandafirii galbeni – prietenei, trandafirii albi – inocenta, crinii – flori ale belsugului, maretiei si elegantei, garoafe – simbol al afectiunii, crizanteme – sinceritate, etc. Desi in prezent magazinele funerare au o gama variata de coroane ce sunt impodobite cu flori de toate culorile, in general, la inmormantari, la flori predomina culorile alb, galben si rosu tocmai datorita semnificatiei pe care aceste culori le au. Alte flori des folosite mai sunt si anthurium, orhidee, gerbera – flori care denota eleganta, iubire sincera pentru cel trecut in nefiinta. Combinatii bune pentru coroanele funerare o reprezinta coroanele din garoafe si crini imperiali, crizanteme si gerbera, crini imperiali si crizantema, anthurium si garoafe, etc.

Coroane potrivite pentru situatiile in care persoana decedata este de sex feminin: coroana funerara de crini si anthurium rosu, din crini si trandafiri, doar din anthurium, din garoafe si trandafiri sau din crizanteme si anthurium.

Coroane potrivite pentru situatiile in care persoana decedata este de sex masculin: coroana funerara din trandafiri, din anthurium si crizanteme, din crini si anthurium rosu, din crizanteme si crini galbeni, din gerbera mixta sau din crizanteme si gerbera.

Coroanele funerare reprezinta un simbol al respectului fata de persoana decedata, astfel incat atunci cand alegeti florile din care sa fie formata, alegeti flori care sa reflecte sentimentele pe care le-ati avut fata de persoana respectiva, raportat la relatia pe care ati avut-o de-a lungul vietii acesteia.


Copyright 2012 - 2020 Funerare Rainbow Dorobantu Toate drepturile rezervate

Dorobantu Funerare Rainbow este marca inregistrata conform OSIM certificat nr. 136802

Termeni si conditii

GDPR

ANPC

Metode de plata Ón magazin:
metode de plata rainbow dorobantu webprodesign

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?