WhatsApp: 0753.30.40.50

Sicriul este un element important în ritualul înmormântarii. Încă din vechi timpuri se oferea o mare importanță sicriului deoarece era considerat ca fiind casa celui mort.

În funcție de zona țării ,sicriul este denumit în vocabularul românesc și ca raclă, copârșău sau coșciug. Sicriul este o cutie funerară în care se așeză persoana decedată care urmează să fie îngropată sau supusă arderii în crematoriu.

Materialul clasic și cel mai folosit la realizarea sicrielor este lemnul. Lemnul folosit ca materie primă pentru sicrie poate să fie din diferite esențe: brad, fag, stejar, nuc, tei, plop. Există cazuri, cerințe sau chiar preferințe în care se optează pentru sicriele din metal pentru o închidere ermetică care să protejeze corpul decedatului.

Modelele de sicrie diferă, de la modelul cel clasic care este realizat cu patru colțuri până la sicrie cu modele mai complicate realizate în formă hexagonală cu șase colțuri și sicrie sub formă octogonală cu opt colțuri. Capacul sicriului poate să fie realizat dintr-o singură bucată sau din două bucăți.

Alegerea sicriului trebuie făcută cu mare atenție. Pentru a alege un sicriu de calitate trebuie luate în vedere căteva caracteristici care vor face diferența. Cele mai importante caracteristici care trebuie luate în vedere sunt cu privire la material, model și culoare.

Materialul cel mai ieftin folosit la realizarea sicrielor este lemnul de esență moale, lemnul de brad. Sicriele realizate din lemn de esență tare au un preț mai ridicat. Lemnul de esență tare este mai mai greu decat bradul și are o rezistență mai mare în pământ.

Modelele cele mai des folosite pentru decorarea sicriului sunt modelele geometrice, religioase sau modelele florale. Forma scriului poate să fie aleasă în funcție de dimensiunea mortului și de aspectul sicriului. Cele mai des folosite sunt sicriele cu 4 colțuri și sicriele cu 6 colțuri care are un aspect mai modern.

Culoarea este la fel de importantă atunci când ești nevoit să comanzi un sicriu. Cele mai potrivite nuanțe pentru sicrie sunt cele închise, pământii. Mahonul este culoarea clasică dar se pot alege și culori în degrade, bej sau chiar alb. Sicriele albe nu sunt foarte cerute, în general se folosesc pentru tinerii care nu sunt căsătoriți sau pentru copii.

Cele trei criterii enunțate mai sus sunt cele mai importante în alegerea sicriului. Dar pe lăngă aceste trei criteri, înainte de a achiziționa un sicriu, trebuie luate în vedere și următoarele aspecte: înălțimea mortului, greutatea dar și dimensiunea locului de veci. Sicriele vin însoțite și cu acesorii: mânere, crucea de capac. În funcție de criteriile de mai sus, de modelul acestora, dar și de materialele din care sunt realizate se stabilește prețul unui sicriu.

Funerare Rainbow Dorobantu îți este alături în momentele cele mai dificile. Echipa de pompe funebre din sectorul 6 și  din alte sectoare oferă servicii funerare de calitate la prețuri avantajoase.


Copyright 2012 - 2020 Funerare Rainbow Dorobantu Toate drepturile rezervate

Dorobantu Funerare Rainbow este marca inregistrata conform OSIM certificat nr. 136802

Termeni si conditii

GDPR

ANPC

Metode de plata n magazin:
metode de plata rainbow dorobantu webprodesign

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?