WhatsApp: 0753.30.40.50

Unul dintre lucrurile care in general ies in evidenta la orice inmormantare este sicriul. Acesta trebuie ales astfel incat sa se potriveasca cat mai bine, si cum poti face asta decat prin luarea masuratorilor corecte, alegerea nuantei corespunzatoare si alte astfel de criterii. In prezent exista un grad mare privind diversitatea de modele disponibile pe piata, astfel incat decizia privitoare la alegereu unui sicriu nu devine deloc usoara de luat.

Exista cateva aspecte importante de care trebuie tinut cont cand se realizeaza alegerea unui sicriu:

  • Ia in considerare personalitatea si gustul persoanei decedate. Poate a fost un om puternic sau, dimpotriva, o fire firava si sensibila. Poate a avut o culoare preferata. Este de dorit ca aceste lucruri sa se regaseasca in alegerea unui sicriu, pentru ca, in zilele noastre, aproape orice dorinta in acest domeniu poate fi realizata.
  • Evalueaza-ti bugetul. Poate parea impertinent gandul la partea financiara in aceasta perioada, dar este o realitate de care trebuie sa tinem cont. Banii investiti intr-un sicriu au ca scop oferirea celui decedat un ultim drum care sa arate respectul de care acea persoana s-a bucurat in timpul vietii. Insa nu trebuie sa se ajunga la exagerari si prost-gust in acest sens.
  • Fii atent la calitatea sicriului per total. Verifica materialele din care este facut sicriul, precum si compania care l-a produs. Ia o decizie informata!
  • Gandeste-te la principiile morale ale persoanei decedate. Daca persoana care nu mai este printre noi a fost un activist convins in domeniul ecologiei, spre exemplu, si a militat impotriva taierii padurilor, nu vrei sa ajungi la alegerea unui sicriu facut din lemn ce provine dintr-o padure pe cale de disparitie.
  • Ia in considerare si celelalte aranjamente. Daca doresti, spre exemplu, ca persoana decedata sa fie inconjurata de aranjamente florale impresionante, achizitionarea unui sicriu prea sofisticat ar putea fi derizorie.

Dupa ce am luat in considerare aceste aspecte, putem trece la partea alegerea unui sicriu in functie de tip. Exista doua tipuri principale de sicrie, in functie de materialul din care este realizat: metalice si lemnoase. Cele metalice pot fi realizate dintr-un singur metal, sau o combinatie dintre: bronz, cupru, otel inoxidabil sau otel standard. In ceea ce priveste sicriele facute din lemn, acestea pot include lemn de: mahon, nuc, cires, artar, stejar, pin, plop si furnir. Diferenta semnificativa intre cele doua tipuri de sicrie este data de metoda de inchidere. La cele din lemn, de obicei, aceasta consta in batutul de cuie.

Sicriele se impart in doua categorii principale, in functie de materialul din care acestea sunt realizate: sicrie din lemn si sicrie din metal.

Cele din lemn, pot avea in alcatuirea lor lemn de: mahon, nuc, cires, artar, stejar, pin, plop si furnir. Cele din metal pot fi create dintr-un metal, sau o combinatie de metale, dintre care amintim: bronz, cupru, otel inoxidabil, otel standard sau chiar aur.

Diferenta principala intre cele doua tipuri de sicrie consta in modul de inchidere, traditia fiind ca cele din lemn sa fie batute in cuie, ca mod de sigilare.

Cele din metal pot fi confectionate din bronz sau cupru si ofera rezistenta impotriva ruginirii. Aceste metale au fost folosite timp de secole in sculpturi si monumente si sunt considerate a fi cele mai bune calitativ materiale in constructia de racle funerare. Otelul inoxidabil este un metal cu care toata lumea este familiara, in special atunci cand ne gandim la ceasuri. Sicriele din otel inoxidabil ofera proprietati de rezistenta la rugina si o valoare exceptionala in comparatie cu bronzul si cuprul. Cele mai economice sicrie din metal sunt facute din otel standard, cunoscut si ca otel carbonat. Acesta este un metal puternic si durabil folosit de la constructia de automobile pana la zgarie-nori.

Ca si mobila, cosciugele din lemn sunt disponibile intr-o varietate de tipuri si finisaje, de la magnificele finisaje de cires, pana la finisajele lustruite de stejar.

Mahonul, nucul si ciresul sunt considerate a fi printre cele mai elegante sicrie de lemn si ofera finisaje rafinate foarte lustruite similare cu cele mai bune piese de mobilier clasic, precum si colturile rotunjite care contribuie la aspectul exterior impecabil. Sicriele confectionate din artar si stejar sunt cele mai populare, oferind o uimitoare duritate si rezistenta. Stejarul este foarte usor de recunoscut prin modelul „granulat” specific acestui tip de lemn. Pinul, plopul si furnirul reprezinta categoriile cele mai economice pentru confectionarea sicrielor din lemn. Cele din plop, in special, se pot gasi intr-o varietate de culori si finisaje, ceea ce ofera o vasta posibilitate de alegere in aceasta categorie.


Copyright 2012 - 2020 Funerare Rainbow Dorobantu Toate drepturile rezervate

Dorobantu Funerare Rainbow este marca inregistrata conform OSIM certificat nr. 136802

Termeni si conditii

GDPR

ANPC

Metode de plata Ón magazin:
metode de plata rainbow dorobantu webprodesign

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?