WhatsApp: 0753.30.40.50

Loc de veci Romania – Bucuresti

 

Fiecare Biserica impune anumite conditii celor care au locuri de veci in cimitirele ce apartin de Parohia respectiva. In principiu, fiecare persoana ar trebui sa le respecte desi nu toti o fac. Un cimitir curat si ingrijit arata respectul fata de cei care isi gasesc acolo odihna. Iata unele dintre conditiile pe care ar trebui sa le indeplinesti daca ai un loc de veci.

 

  • Familia si apartinatorii care detin locul de veci cu drept de folosinta au obligatia de a ingriji in mod regulat mormantul si toate vecinatatile imediate ale acestuia si de a pastra continuu ordine in locul respectiv.
  • Se interzice strict depozitarea gunoiului in incinta cimitirului precum si in afara spatiului ce a fost special amenajat pentru depozitarea aceastuia.
  • In cazul in care persoana care detine dreptul de folosinta a locului de veci se gaseste in situatia de a repara monumentul funerar care ar putea prezenta un pericol pentru siguranta persoanelor care intra in cimitir, aceasta este obligata sa remedieze orice stricaciune de orice natura. In cazul in care se refuza rezolvarea stricaciunilor aparute, dreptul de folosinta asupra mormantului inceteaza de drept. Desigur ca, initial, membrul de familie ce are dreptul de folosinta asupra mormantului va fi somat de proprietarul cimitirului cu privire la remedierile necessitate si la reparatiile monumentului funerar.
  • Administratorul cimitirului este si proprietarul si in calitate de proprietar are si el anumite obligatii. El are in primul rand obligatia de a asigura intretinerea cimitirului, precum si cosirea vegetatiei, efectuarea curateniei si mentinerea acesteia, adunarea, colectarea, transportul sau compostarea deseurilor.
  • Pentru ingrijirea mormintelor familia si persoanele apropiate au in general mijloace care sa le vina in ajutor in curatarea locului de veci. In general, in incinta cimitirului exista robineti ce pot fi folositi avand grija desigur ca in urma utilizarii acestia sa nu sufere anumite stricaciuni.
  • Din ingrijirea mormintelor nu lipseste nici sadirea, ingrijirea sau udarea florilor. De aceea, o alta regula este aceea privitor la depozitarea oricaror recipiente folosite la udarea florilor in incinta cimitirului. Aceste nu trebuie aruncate in incinta cimitirului sau in afara spatiului special amenajat pentru depozitarea deseurilor.
  • Parohia este cea care trebuie sa isi dea acordul in cazul in care se doreste defrisarea sau plantarea copacilor din/in incinta cimitirului, respectiv pe morminte sau langa morminte. Acest lucru este valabil si in cazul amplasarii de banci langa morminte de membrii familiei sau persoane apropiate acestora.
  • Cat despre partea ce tine de saparea mormantului, de ducerea corpului neinsufletit la mormant sau inhumarea acestuia, toate acestea sunt servicii de care se vor ocupa firmele de servicii funerare, echipele de gropari atunci cand li se vor solicita serviciile.

Copyright 2012 - 2020 Funerare Rainbow Dorobantu Toate drepturile rezervate

Dorobantu Funerare Rainbow este marca inregistrata conform OSIM certificat nr. 136802

Termeni si conditii

GDPR

ANPC

Metode de plata Ón magazin:
metode de plata rainbow dorobantu webprodesign

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?