WhatsApp: 0753.30.40.50

Sala de pregătire din cadrul unei firme de pompe funebre este locul în care persoanele decedate sunt pregătite pentru priveghi și ulterior, pentru înmormântare. După ce decedatul este preluat de la domiciliu sau spital, el este adus prima dată în sala de pregătire. Iată care sunt etapele pregătirii persoanei decedate:

 1. Spălarea și dezinfectarea corpului

Primul lucru care se realizează în cadrul sălii de pregătire este spălarea corpului persoanei decedate și dezinfectarea acestuia cu diverse substanțe. Această etape este premergătoare îmbălsămării corpului. Pentru spălarea și dezinfectarea corpului este necesară o masă de inox, rezervor de apă și rezervor de colectare a apei reziduale, precum și alte spații de depozitare și instrumente folosite în această etapă. Conform normele sanitare în vigoare, orice sală de pregătire a decedaților trebuie să fie dotată cu cele menționate mai sus.

 1. Îmbălsămarea decedatului

Îmbălsămarea are rolul de a preveni degradarea accelerată a corpului până la înmormântare. În mod normal, corpul începe să se degradeze la doar câteva ore după survenirea decesului. Procedeul de îmbălsămare își are orginile în Egipt, unde avea și puternice conotații religioase. Spre exemplu, egiptenii credeau că îmbălsămarea decedatului le va permite să folosească trupul pentru eternitate și pentru readucerea la viață. În Egipt, procedura de îmbălsămare dura în medie 70 de zile. Astăzi, îmbălsămarea corpului decedatului durează doar câteva ore.

Îmbălsămarea se realizează de obicei în sala de pregătire a decedaților (deși poate fi realizată în anumite cazuri și la domiciliu) și presupune următorii pași:

 • Spălarea corpului cu o soluție dezinfectantă
 • Poziționarea membrelor pentru eliminarea efectului de rigor mortis sau rigiditate cadaverică (acest fenomen apare la doar câteva ore după deces, atunci când corpul își pierde elasticitatea ca urmare a coagulării proteinelor musculare și devine rigid)
 • Scurgerea sângelui din corp prin artere și vene
 • Umplerea arterelor și a venelor cu soluția folosită pentru îmbălsămare (de obicei o combinație de formaldehidă, metanol, etanol și fenol)
 • Realizarea unei incinzii în zona buricului și golirea organelor interne și a cavității abdominale de conținutul gazos și lichid
 • Pomparea în interiorul cavității abdominale a soluției pentru îmbălsămare
 • Închiderea inciziei realizate prin coasere

Procedura de îmbălsămare este realizată cu foarte mare grijă de către specialiști din acest domeniu.

 1. Cosmetica funerară

Următoarea etapă este reprezentată de cosmetizarea persoanei decedate, tot în cadrul sălii de pregătire. Dacă vorbim de o persoană decedată de sex feminin, acest serviciu constă în aplicarea unui machiaj, aranjarea părului, îngrijirea unghiilor, etc. În cazul persoanelor decedate de sex masculin, cosmetizarea funerară presupune bărbierirea persoanei în cauză sau aranjarea bărbii, a mustății, a părului și chiar aplicarea unui strat de machiaj, în funcție de preferințele rudelor. Toate aceste servicii sunt realizate pentru a oferi o imagine plăcută apropiaților în aceste momente grele. Cosmetizarea are un rol important mai ales în cazul persoanelor decedate care au rămas cu semne pe față în urma suferinței dinaintea bolii.

 1. Îmbrăcarea

Penultima etapă este îmbrăcarea decedatului cu hainele pregătite de rude. În momentul în care persoana decedată este preluată de la domiciliu, rudele vor trebui să ofere specialiștilor și hainele cu care va fi îmbrăcat decedatul, începând de la lenjeria intimă și până la accesoriile pe care le va purta.

 1. Așezarea în sicriu

Ultima etapă a pregătii decedatului este așezare în sicriu și pregătirea pentru transport. Așezarea se va face cu mare grijă de către specialiști în sala de pregătire a decedatului. După ce a fost realizat și acest pas, decedatul poate fi transportat în siguranță către capela unde va fi depus pentru priveghi și unde rudele își vor putea lua rămas bun.


Copyright 2012 - 2020 Funerare Rainbow Dorobantu Toate drepturile rezervate

Dorobantu Funerare Rainbow este marca inregistrata conform OSIM certificat nr. 136802

Termeni si conditii

GDPR

ANPC

Metode de plata n magazin:
metode de plata rainbow dorobantu webprodesign

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?