Sala de pregătire din cadrul unei firme de pompe funebre este locul în care persoanele decedate sunt pregătite pentru priveghi È™i ulterior, pentru înmormântare. După ce decedatul este preluat de la domiciliu sau spital, el este adus prima dată în sala de pregătire. Iată care sunt etapele pregătirii persoanei decedate:
-
Spălarea și dezinfectarea corpului
Primul lucru care se realizează în cadrul sălii de pregătire este spălarea corpului persoanei decedate È™i dezinfectarea acestuia cu diverse substanÈ›e. Această etape este premergătoare îmbălsămării corpului. Pentru spălarea È™i dezinfectarea corpului este necesară o masă de inox, rezervor de apă È™i rezervor de colectare a apei reziduale, precum È™i alte spaÈ›ii de depozitare È™i instrumente folosite în această etapă. Conform normele sanitare în vigoare, orice sală de pregătire a decedaÈ›ilor trebuie să fie dotată cu cele menÈ›ionate mai sus.
-
Îmbălsămarea decedatului
Îmbălsămarea are rolul de a preveni degradarea accelerată a corpului până la înmormântare. În mod normal, corpul începe să se degradeze la doar câteva ore după survenirea decesului. Procedeul de îmbălsămare îÈ™i are orginile în Egipt, unde avea È™i puternice conotaÈ›ii religioase. Spre exemplu, egiptenii credeau că îmbălsămarea decedatului le va permite să folosească trupul pentru eternitate È™i pentru readucerea la viață. În Egipt, procedura de îmbălsămare dura în medie 70 de zile. Astăzi, îmbălsămarea corpului decedatului durează doar câteva ore.
Îmbălsămarea se realizează de obicei în sala de pregătire a decedaÈ›ilor (deÈ™i poate fi realizată în anumite cazuri È™i la domiciliu) È™i presupune următorii paÈ™i:
- Spălarea corpului cu o soluție dezinfectantă
- PoziÈ›ionarea membrelor pentru eliminarea efectului de rigor mortis sau rigiditate cadaverică (acest fenomen apare la doar câteva ore după deces, atunci când corpul îÈ™i pierde elasticitatea ca urmare a coagulării proteinelor musculare È™i devine rigid)
- Scurgerea sângelui din corp prin artere È™i vene
- Umplerea arterelor È™i a venelor cu soluÈ›ia folosită pentru îmbălsămare (de obicei o combinaÈ›ie de formaldehidă, metanol, etanol È™i fenol)
- Realizarea unei incinzii în zona buricului È™i golirea organelor interne È™i a cavității abdominale de conÈ›inutul gazos È™i lichid
- Pomparea în interiorul cavității abdominale a soluÈ›iei pentru îmbălsămare
- Închiderea inciziei realizate prin coasere
Procedura de îmbălsămare este realizată cu foarte mare grijă de către specialiÈ™ti din acest domeniu.
-
Cosmetica funerară
Următoarea etapă este reprezentată de cosmetizarea persoanei decedate, tot în cadrul sălii de pregătire. Dacă vorbim de o persoană decedată de sex feminin, acest serviciu constă în aplicarea unui machiaj, aranjarea părului, îngrijirea unghiilor, etc. În cazul persoanelor decedate de sex masculin, cosmetizarea funerară presupune bărbierirea persoanei în cauză sau aranjarea bărbii, a mustății, a părului È™i chiar aplicarea unui strat de machiaj, în funcÈ›ie de preferinÈ›ele rudelor. Toate aceste servicii sunt realizate pentru a oferi o imagine plăcută apropiaÈ›ilor în aceste momente grele. Cosmetizarea are un rol important mai ales în cazul persoanelor decedate care au rămas cu semne pe față în urma suferinÈ›ei dinaintea bolii.
-
Îmbrăcarea
Penultima etapă este îmbrăcarea decedatului cu hainele pregătite de rude. În momentul în care persoana decedată este preluată de la domiciliu, rudele vor trebui să ofere specialiÈ™tilor È™i hainele cu care va fi îmbrăcat decedatul, începând de la lenjeria intimă È™i până la accesoriile pe care le va purta.
-
AÈ™ezarea în sicriu
Ultima etapă a pregătii decedatului este aÈ™ezare în sicriu È™i pregătirea pentru transport. AÈ™ezarea se va face cu mare grijă de către specialiÈ™ti în sala de pregătire a decedatului. După ce a fost realizat È™i acest pas, decedatul poate fi transportat în siguranță către capela unde va fi depus pentru priveghi È™i unde rudele îÈ™i vor putea lua rămas bun.
Copyright 2012 - 2020 Funerare Rainbow Dorobantu Toate drepturile rezervate
Dorobantu Funerare Rainbow este marca inregistrata conform OSIM certificat nr. 136802
Metode de plata în magazin:
webprodesign