WhatsApp: 0753.30.40.50

Vine un moment în viața fiecăruia în care trebuie să ne despărțim de persoanele dragi și în care avem nevoie de tot sprijinul din lume. Conform legii funerare din România (102/2014 și H.G. 741/2016) corpul persoanei decedate nu mai poate fi ținut la domiciliu mai mult de 2 ore din momentul în care s-a produs evenimentul nefericit. Tocmai de aceea, spijinul cel mai mare, pe lângă cel al familiei desigur, vine de la firma de pompe funebre, care oferă serviul de preluare a decedatului și de pregătire a acestuia pentru înmormântare.

Astfel, persoana decedată este preluată de la domiciliu sau de la spital în cel mai scurt timp pentru a fi dusă în sala de pregătire. Sala de pregătire a decedaților are aparatură frigorifică specială pentru astfel de situații, cum ar fi masă de inox folosită pentru toaletarea și cosmetizarea persoanei, dar și instrumente sanitare pentru realizarea procedurilor de îmbălsămare sau mai nou, de #tanatopraxie.

Conform normelor sanitare în vigoare, orice firmă de #pombe funebre trebuie să aibă o sală de pregătire a decedaților care este de fapt un spațiu igienic în care este pregătit defunctul și care trebuie să asigure nivelul 2 de biosecuritate. Sala de pregătire a decedaților trebuie să fie un spațiu închis, fără vizibilitate din exterior. Normele sanitare presupun ca sala de pregătire a decedaților să fie dotată cu:

  • Targă de recuperare
  • Masă de inox pentru pregătirea corpului
  • Spații de depozitare a instrumentelor cu închidere etanșă
  • Recipiente pentru păstrarea deșeurilor provenite din procesul de îmbălsămare
  • Rezervor de apă cu o capacitate minimă de 25 de litri
  • Rezervor de colectare a apei reziduale de minim 50 de litri
  • Spațiu special pentru depozitarea produselor biocide
  • Instalație de climatizare

Dacă până acum, rudele erau preocupate cu alegerea celor mai bune haine, spălarea persoanei decedate, îmbrăcarea și așezarea ei în sicriu, astăzi aceste acțiuni destul de dureroase pentru apropiați sunt preluate de către firma de pombe funebre. În timpul în care decedatul este pregătit, familia se poate reculege, își poate trage sufletul și se poate pregăti sufletește pentru ceea ce urmează. Unii nu realizează, dar este extrem de important ca familia să se detașeze pentru un moment de aceste acțiuni, pentru a putea realiza ceea ce s-a întâmplat și pentru a avea răgazul de a pregăti cele necesare.

Înmormântările necesită foarte mult timp și alergat dintr-o parte în alta pentru diverse cumpărături. Acum poți pregăti înmormântarea așa cum trebuie, în timp ce persoana decedată este pregătită de către specialiștii de la firma de pombe funebre.

După cum spuneam, în cadrul sălii de pregătire, decedatul este spălat, îmbălsămat, cosmetizat și îmbrăcat. Scopul îmbălsămării este de a menține cât mai bine aspectul corpului persoanei decedate, să întârzie putrefacția care apare în mode normal la doar câteva ore de la deces și să protejeze corpul de insecte.

Există și un procedeu mai complex decât îmbălsămarea, folosit din ce în ce mai mult: tanatopraxia. În România există doar câțiva specialiști în această tehnică, motiv pentru care este folosită la o scală mai mică. Practic, tanatopraxia presupune o igienizare a corpului, o rehidratare a tegumentelor, care redau corpului un aspect natural. Mai mult decât atât, tanatopraxia înlătură semnele survenite în urma unei boli sau a unui accident violent. Practic, în urma procedurii de tanatopraxie, familia și rudele apropiate vor păstra o imagine plăcută a persoanei decedate. Totul se întâmplă tot în #sala de pregătire a decedaților.

În concluzie, serviciile oferite de firma de #pombe funebre sunt extrem de folositoare în aceste momente grele în care nu știi ce să faci și încotro să mergi. Singura ta grijă va fi să îți iei rămas bun de la persoana dragă.


Copyright 2012 - 2020 Funerare Rainbow Dorobantu Toate drepturile rezervate

Dorobantu Funerare Rainbow este marca inregistrata conform OSIM certificat nr. 136802

Termeni si conditii

GDPR

ANPC

Metode de plata n magazin:
metode de plata rainbow dorobantu webprodesign

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?