WhatsApp: 0753.30.40.50

Ajutorul de inmormantare este o clauza a contractului individual de munca, unde trebuie mentionata si valoarea acestui ajutor, pentru situatia in care un angajat are un deces in familie. Conform legii, se considera membru de familie: sotul sau sotia; copiii proprii, copiii adoptati, copiii aflati in plasament familial sau cei incredintati spre crestere si educare familiei, in varsta de pana la 18 ani sau, daca isi continua studiile, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani, precum si copiii incapabili de munca, indiferent de varsta, daca si-au pierdut capacitatea de munca inaintea varstelor mentionate; parintii si bunicii oricaruia dintre soti. Suma respectiva nu este impozabila, atat in cazul angajatului, cat si in cazul altor persoane, daca clauzele din contractele de munca sau prevederile din legi speciale prevad acordarea acestuia. La nivelul angajatorului, sumele respective vor reprezenta cheltuieli sociale deductibile, in limita unei sume stabilite prin aplicarea unei cote de pana la 2%, asupra fondului de salarii realizat anual, asa cum este prevazut in contractul de munca.

Banii pot fi ceruti in termen de 3 ani de la data decesului pe baza actelor justificative. Conform legii privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, ajutorul de deces se achita in termen de 24 de ore de la solicitare :

a) de angajator, in cazul decesului angajatului, respectiv, al unui membru de familie al acestuia;

b) de institutia care gestioneaza bugetul asigurarilor pentru somaj, in cazul decesului somerului, respectiv al unui membru de familie al acestuia;

c) de casa teritoriala de pensii, respectiv, de casa de pensii sectoriala din Bucuresti, in cazul decesului pensionarului sau al asiguratului sau al unui membru de familie al acestora.

 

Exista o serie de firme care iau ajutoarele de inmormantare pe care le acorda statul si care este sunt, de fapt, bani care vin cu regularitate. Exista o serie de cazuri in care firmele dau mita ca ei sa poata vinde serviciile funerare la ce pret doresc.

De multe ori, oamenii, indurerati, prefera sa se ocupe altcineva de toate lucrurile, iar profitul este de ambele parti. Cert este ca ”serviciile de baza” corespund ca valoare cu suma oferita de stat ca ajutor de inmormantare.

Exista  serie de cazuri cand batranii au semnat fara a sti exact pe ce si-au pus semnatura, iar rezultatul a fost unul dezastruos gasindu-se in situatia de a li se lua pensiile sau mai rau casele.

De asemenea, politistii atrag inca o data atentia cu privire la masurile preventive pe care cetatenii trebuie sa le ia in cazul in care sunt abordate de persoane necunoscute care solicita sa le vanda anumite bunuri sau sa presteze diverse servicii. Acestea sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra in locuinta cumparatorului sau aparentului beneficiar al serviciilor, iar in momente de neatentie sustrag chiar si bunuri din casa.

De asemenea, se recomanda sa nu se lase sa intre in locuinta persoane necunoscute, ce se recomanda a fi de la diverse societati fara a prezenta documente avizate ce le fac identificabile.


Copyright 2012 - 2020 Funerare Rainbow Dorobantu Toate drepturile rezervate

Dorobantu Funerare Rainbow este marca inregistrata conform OSIM certificat nr. 136802

Termeni si conditii

GDPR

ANPC

Metode de plata Ón magazin:
metode de plata rainbow dorobantu webprodesign

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?